Uganda Hears
Roland Zweers
Uganda Hears
Leon de Groot
Uganda Hears
Bas Kersing

Wie zijn wij

 

Roland Zweers (voorzitter)

Roland Zweers, audicien en eigenaar van Zweers Hoortoestellen, getrouwd en vader van vier kinderen. Zijn winkel werd in 2010 gevraagd hoortoestellen te leveren in Mukono. Roland besloot op zijn tweede reis deze school volledig onder zijn hoede te nemen. De inzichten die hij opdeed tijdens zijn eerste reizen leiden er toe om dit werk om te zetten in een stichting met een compleet bestuur.

Leon de Groot (secretaris)

Leon de groot, getrouwd en vader van twee kinderen. Mede-eigenaar van een internationaal transport- en expeditiebedrijf. Als jarenlange klant van Roland Zweers enthousiast geworden over de projecten in Oeganda. Zijn eigen slechthorendheid was voor hem een reden om de minder bedeelden in de wereld met hetzelfde probleem te doen helpen.

Bas Kersing (penningmeester)

Bas Kersing, freelance projectmanager in civiele projecten en vader van drie kinderen, werd door Roland gevraagd hem bij te staan toen Roland het gevoel had het niet meer alleen aan te kunnen. Met zijn kennis en ervaring werd Bas verantwoordelijk voor de bouw van het Widex-hek rondom de dovenschool in Mukono, Oeganda. Sindsdien is Bas onlosmakelijk verbonden aan ieder project van de stichting. Hij realiseerde onder andere nieuwe daken, ramen en een voetbalveld.