In 2014 besteedde Peter R. De Vries aandacht aan het offeren van kinderen in Oeganda. Voor ons was dit een belangrijk moment omdat behalve de E.O. er naar ons weten nooit echt aandacht aan was gegeven. Ik heb toen contact gehad en uitgelegd hoe extra kwetsbaar dove kinderen voor de offerrituelen zijn. De volgende mail kreeg ik terug. De zeer indrukwekkende uitzending kun je in de film hieronder kijken. Peter waarschuwt dat de beelden schokkend kunnen zijn, en dat is niets te veel gezegd.

Dag Roland,
Met veel belangstelling je mail gelezen en je – mooie – filmpje gekeken!
Ik heb me verdiept in de kindoffers, maar was me er niet van bewust dat dove kinderen een extra risico lopen. Zo leer je altijd weer….
Mooi dat jullie dat hek voor elkaar hebben gekregen. Ik kan me voorstellen dat het iedereen een veiliger gevoel geeft.
De uitzending over Oeganda heeft tot heel veel reacties geleid, eigenlijk word ik er elke dag nog wel op aangesproken. Wat dat betreft is de bewustwording enorm vergroot.
Ga door met je goede werk… De wereld heeft mensen zoals jou nodig, omdat zij (jij) het verschil maakt in vele mensenlevens… Chapeau!
Beste groet,
Peter R. de Vries

Comments